Sposób przygotowania

Masa kokosowa:
15 dkg kokosu
6 białek
3/4 szkl cukru

Masa sezamowa:
20 dkg sezamu
10 dkg margaryny
5 łyżek cukru pudru
2 łyżki miodu

Masa chałwowa:
20 dkg chałwy
1 cukier waniliowy
4 żółtka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 szkl mleka
35 dkg masła

WYKONANIE

Ciasto kruche :wszystkie skłaniki zagniesc,podzielic na 2 częsci,1częsc wyłuż na blaszkę

Masa kokosowa
Z bialek ubić pianę, dodać cukier i kokos.

Masa sezamowa
Wszystkie składniki wymieszać w garnku i gotować 5 minut cały czas mieszając by się nie przypalila.

Masa chałwowa
Żółtka wymieszać w 1/2 szkl mleka,dodać mąkę.Resztę mleka zagotowaćz cukrem waniliowym, na gorące mleko wlać żółtka zagotować cały czas mieszając i ostudzić.Masło utrzeć z chałwą i zimnym budyniem.

Masę kokosową wyłożyć na pierwszą blaszę surowego ciasta kruchego,piec 25 minutw temp. 180 stopni.
Na drugą blaszkę wyłożyć drugą część ciasta kruchego a na ciasto rozłożyć ciepłą masę sezamową i piec w temp.180 st przez okolo 40 minut.
Po upieczeniu obydwa placków wystudzić i przełożyć masą chałwową.
Przekładanie:
placek z sezamem na to masa chałwowa na górę ciasto z masą kokosową.Oblać białą czekoladą

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    supwr
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !