Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy drozdzowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 15 g
jajko 2 szt.
mąka 200 g
mleko 200 ml
cukier 3 łyżki
cukier puder 3 łyzki
masło 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drozdzowe

Drożdże rozetrzeć ze 100 ml ciepłego mleka i łyżeczką cukru.Dodać jedną łyżkę mąki,odstawić do wyrośnięcia.Żółtka utrzeć z resztą cukru,białka ubić.Wszystkie składniki połączyć ze sobą dodać resztę mąki i wyrabiać ciasto,smażyć na oleju posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Buczo007 12.01.2011 10:17
pycha
Ewelina45 12.01.2011 10:04
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak