Sposób przygotowania

Mało kiedy kupuję wędlinę, za to częściej w zamian staram się przygotować jakieś nadziewane mięsko. Jakie? Zależy to od ilości czasu i składników jakie posiadam. To danie przyrządza się szybko i jest naprawdę smaczne.

Polędwiczkę wieprzową oczyścić, natrzeć solą, pieprzem i suszona cebulką. Odstawić na godzinę do lodówki. Podobnie postąpić z piersią kurczaka, z tą różnicą, że należy ją przekroić po długości, nie docinając do samego końca i natrzeć przyprawa do kurczaka wymieszana z sosem sojowym i solą.

mięsa wyjąć z lodówki. Pierś kurczaka rozłożyć, ułożyć na niej polędwiczkę i zawinąć w rulon. Obwiązać nicią dookoła, ułożyć w rękawie do pieczenia i wstawić do piecyka nagrzanego do 170 stopni na około godzinkę. Pod koniec pieczenia rozciąć rękaw i posmarować olejem z pestek winogron.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    fajny pomysł wykorzystam.
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    świetny przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    apetyczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    musi być bardzo smaczna i tak wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ?wietny pomys?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    musi być smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !