Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka 2 szklanki
jagoda mrożona 700 g
cukier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z jagodami

Z mąki 1|2 szklanki letniej wody i jajko zagnieść miękkie ciasto.Rozwałkować je na cienkie placki.Szklanką wykrawać z ciasta placuszki.Do rozmrożonych jabłek dodać cukier i faszerować pierogi.Gotować je na średnim ogniu aż do wypłynięcia,a potem jeszcze przez 3 min,podawać ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 14.07.2011 11:02
Pierożki ach te pierożki :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak