Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z cukrem,dodać schłodzone masło i posiekać,Dodać żółtko śmietanę i długo wyrabiać,gotowe ciasto wstawić na 40 minut do lodówki.Jabłka umyć i obrać pokroić na cząstki i wyciąć gniazda nasienne,następnie skropić owoce sokiem z cytryny,wymieszanym z łyżką wody.Ciasto rozwałkować na okrągły placek o grubości około 1|2 cm.Wyłożyć nim dno i boki formy do tarty.Ciasto posmarować dżemem,,ułożyć na nim cząstki jabłek posypać cukrem,wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni,piec przez 25 minut,kiedy wystygnie posypać cynamonem i cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !