Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowik suszony
cebula
masło
sól
byłka tarta
mąka
żółtko jajek
woda
olej
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z grzybami

Farsz:ugotowane grzyby siekamy drobno to samo robimy z cebulką wszystko to zasmażamy na maśle.Następnie dodajemy przyprawy i bułkę tartą.Masę tą odstawiamy do wychłodzenia. Ciasto:mąkę, sól,żółtko,oliwę,wodę mieszamy na jednolite elastyczne ciasto. Następnie na stolnicy wałkujemy ciasto na cienki placek.Wycinamy z niego małe kwadraciki i układamy na nich farsz sklejamy uszka i układamy na wcześniej oprószonej maka stolnicy. Uszka gotujemy w lekko posolonej wodzie z dodatkiem oleju by sienie sklejały

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 09.02.2011 22:17
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak