Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miękkie masło 20 dkg
cukier puder 1,5 szklanki
olejek waniliowy kilka kropli
jajko 3 sztuki
mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
kakao 3 łyżki
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe

Masło, cukier i olejek ucierać w misce. DOdawać powoli jajka. Nadal ucierać. Mąkę wymieszać z proszkiem i kakao. DOdawać do masła na przemian z mlekiem. Cały czas ucierać. Wylać do blach 20x20 cm. Piec ok. godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 11.09.2011 16:03
apetyczne
Seba 24.06.2011 20:07
fajne do kawy
Iwona51
Iwona51 28.04.2011 09:58
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak