Sposób przygotowania

Masło trzeba zagotować z wodą a tej wody ma być 1\\4 l., potem wsypujemy mąkę i mieszamy , potem trzeba ostudzić i wyrabiać z jajkami dodając po jednym . Z ciasta zrób na blaszce wyłożonej pergaminem 8 kleksików pieczemy 35 minut w temp.200 st. powstałe ptysie rozkrój na połówki . Wisnie trzeba zagotować w soku , zagęszczamy mąką ziemniaczaną , potem ostudż i połóż na ptysiowych spodach ,śmietanę ubij z cukrem i kawą w łyżeczce wody . Krem kładziemy na wiśniach i przykrywamy drugą połówką ptysia .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne te ptysie;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    smaczne muszą być
  • 0
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    mniaaam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fany przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fany przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !