Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso natrzeć przyprawami i zostawić na około 3-4 godz .Olej rozgrzać na patelni ,obsmażyć na nim polędwiczkę na silnym ogniu z obu stron na złoty kolor,podlać winem i dusić razem do wyparowania wina .Trwa to bardzo szybko ,a mięsko jest delikatne i nie potrzebuje dużo czasu na obróbkę .Ostudzić i podawać zamiast wędliny,pokrojone w cienkie plasterki .

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Hmm... polędwiczka ? czemu nie?!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Delikatne mięsko, fajnie podane.
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    mmmm pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Fantastyczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !