Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina po wiedeńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 80 dag
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki
sól
pieprz
cebula 2 szt
masło 4 łyżki
woda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina po wiedeńsku

Mięso pokroić na 4 plastry, które lekko zbić tłuczkiem i oprószyć solą oraz pieprzem.
Następnie obtoczyć w roztrzepanym jajku z dodatkiem odrobiny wody a późnej w bułce tartej.
Usmażyć na rozgrzanym maśle z obu stron.
W między czasie na osobnej patelni zeszklić posiekaną cebulkę i obłożyć nią mięso przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak