Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb o smaku kasztanów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasztany jadalne 80 dag
białko 6 szt
cukier puder 10 dag
mleko 0,8 l
masło 1 łyżeczka
cukier wanilinowy
cukier 10 kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb o smaku kasztanów

Kasztany zalać wodą i przez chwilę gotować po czym obrać je, dodać mleko, masło i pozostawić na ogniu do miękkości kasztanów.
Następnie gdy kasztany będą już ugotowane, odcedzić i zemleć, dodać mleko razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć, odstawić.
W miedzy czasie cukier rozpuścić w niewielkiej ilości wody aby powstał karmel, który przelać do formy, wówczas przełożyć masę z kasztanów. Piec na parze w średnio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak