Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczy gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi kaczki 60 dag
boczek wędzony 20 dag
wino czerwone wytrawne 150 ml
mąka 1 łyzka
grzyby suszone 4 dag
sól
pieprz
majeranek
smalec 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczy gulasz

Umyte i osuszone mięso kroimy w grubą kostkę, oprószyć solą, pieprzem oraz majerankiem.
Odstawiamy na 30min w chłodne miejsce.
W między czasie boczek kroimy w kostkę po czym przetopić go na patelni.
Dodajemy mięso z kaczki i smażymy ok. 5min.
Ugotować grzyby po czym pokroić je w paseczki
Do rozgrzanego smalcu dodajemy mąkę podsmażamy ale nie rumienimy i rozprowadzamy wywarem z grzybów, dodajemy pokrojone grzyby oraz zawartość patelni.
Całość podlewamy winem i dusimy do momentu aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak