Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda gęś w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś szt
wino białe wytrawne 1 szkl
bulion 1\\2 szkl
rozmaryn łyżeczka
cząber 1\\2 lyżeczki
sól
pieprz
masło łyżka
owoce 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda gęś w ziołach

Sól wymieszać z pieprzem i ziołami i natrzeć dokładnie gęś z zewnątrz i wewnątrz, odstawić w chłodne miejsce na 4-5godz.
Następnie posmarować gęś masłem , przełożyć do brytfanny i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 2 godz. często polewając bulionem oraz winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak