Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z wątróbki, jabłek i chleba

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki gęsie 80 dag
masło 1\\2 szt
wino czerwone wytrawne kieliszek
bulion drobiowy 1\\2 szkl
kromki bułki tyle ile porcji ma być
tymianek
mjeranek
sól
pieprz
jabłko winne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z wątróbki, jabłek i chleba

Wątróbki usmażyć na rozgrzanym maśle po czym oprószyć solą oraz ziołami.
Następnie jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, zalać bulionem oraz winem i pozostawić na ogniu ok. 15-20min.
W między czasie żaroodporny półmisek wysmarować masłem, dno wyłożyć krokami chleba a na nich rozłożyć wątróbki a następnie wokół rozłożyć jabłka.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i trzymać kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak