Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety baranie z miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 60 dag
pasta sardelowa 4 łyżki
mięta zielona 8 listków
pomidor 1
czosnek ząbki 5 szt
pieprz
olej 2 lyżki
masło 1 łyzka
matijasy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety baranie z miętą

Mięso pokroić na 4 plastry, które lekko zbić tłuczkiem, po czym każdy kotlet nadkroić wzdłuż aby powstała kieszeń, którą posmarować roztartym czosnkiem z dodatkiem pieprzu i posiekanym śledziem. Następnie włożyć po plastrze obranego pomidora i 2 listki zielonej mięty, spiąć wykałaczką i oprószyć pieprzem.
usmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać masło i jeszcze przez chwilę trzymać na ogniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak