Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z różyczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1\\2 kg
cukier 10 dag
margaryna 10 dag
mus jabłkowy 1 sł
jajko
mleko 1 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 garści
cukier wanilinowy
cynamon Prymat 1 łyzeczka
rodzynki 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z różyczek

Mąkę połączyć z drożdżami, dodać cukier i cukier waniliowy, jajko, trochę soli. Wyrobić dokładnie. Dodać chłodne mleko i stopioną margarynę. Znowu wyrobić. Zostawić na godzinę w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Stolnicę wysypać mąką, przełożyć ciasto, uformować kwadrat. Mus jabłko wymieszać z cynamonem i rodzynkami, rozsmarować na cieście. Zawinąć ciasto w rulonik. Roladę pociąć na plastry. Ułożyć w małych odstępach na blasze wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Wierzch posmarować białkiem jajka. Piec w temp. 160 st. C przez godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 10.02.2012 19:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak