Sposób przygotowania

Składniki:
4 duże wafle andruty
20 dag chałwy
25 dag masła
5 łyżek pudru
2 łyżki rodzynek
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
3 łyżki rumu ,
2 białe polewy czekoladowe

Wykonanie:
Miękkie masło utrzeć na puszysty krem , powoli wsypywać puder.Chałwę drobno pokruszyć, małymi porcjami dodawać do masy.Następnie wlać rum, całość mieszać jeszcze chwilkę na gładką jednolitą masę.Dodać rodzynki i orzechy, przemieszać.Przygotowaną masą przełożyć andruty, obciążyć deseczką , umieścić w lodówce na 2 godziny.Andruty pokroić na prostokąty, polać polewą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !