Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z czereśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron kolanka 1/2 kg
czereśnie 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 listki
wanilia 1 laska
żółtko jajek 2 sztuki
cukier puder 2 łyżki
cukier waniliowy 1 torebka
jogurt naturalny 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z czereśniami

Czereśnie wydrylować. Żółtka, stratą wanilię, cukier, cukier waniliowy ucieramy na jednolitą masę. Listki żelatyny moczymy we wodzie, aby napęczniały. Po kilku minutach wyjmujemy żelatynę i rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Gotujemy makaron. Żelatynę dodajemy do masy żółtkowej i mieszamy, dodajemy jogurt i odstawiamy na kilka minut do lodówki. Część owoców mieszamy na talerzu z makaronem. Schłodzony krem ubijamy na pianę i wylewamy na makaron. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem dekorujemy resztą owoców.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 02.10.2011 11:08
świetny pomysł
jeta72 21.09.2011 12:37
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak