Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron łazanki 250 g
kapusta kiszona 0,5 kg
pieczarki 10 sztuk
cebula 2

Przepis i sposób przygotowania na: ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI

Kapustę pokroić i wrzucić do garnka z ciepłą wodą razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Gotować na wolnym ogniu około 45 minut.
Cebulkę pokroić i zeszklić na oleju i dodać pokrojone pieczarki. Razem zasmażyć.
Ugotowac makaron łazanki - tak zeby był al dente.
Wszystko wymieszac i doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 26.03.2011 06:58
jakie pyszne, uwielbiam łazanki :) wolę nawet je od pierogów, dla mnie smaczniejsze i szybkie w wykonaniu co jest również ogromna zaletą :)
buksiak12 04.09.2010 13:00
super
buksiak12 04.09.2010 13:00
super
Dorota71 04.09.2010 08:48
super
Dorota71 04.09.2010 08:48
to musi być pyszne
Emilia22 04.09.2010 08:09
mniam mniam
Emilia22 04.09.2010 08:09
ciekawy przepis
gacopierz23 01.06.2010 16:22
Możesz sprawdzić u mnie
gacopierz23 28.05.2010 21:22
ja wolę ze słodką kapustą
rosik93 26.05.2010 22:26
Wypróbuje i zagłosuje:)
Greg3 23.05.2010 20:46
Można dodać dla anty wegetarian laske lub dwie kiełbaski i zesmażyć razem z cebulą i pioecarkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak