Sposób przygotowania

Oba rodzaje mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sitko. Kostkę margaryny zmiksuj z cukrem, cukrem waniliowym i aromatem.
Ciągle miksując dodawaj na przemian mąkę i jajka, odłóż 1/3 masy i wymieszaj ją z kakao. Formę na babę natłuść i oprósz mąką lub tartą bułką.
Jasną masę wlej do formy, na nią przełóż masę z kakao, lekko wymieszaj. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Wystudzoną babę oprósz cukrem pudrem lub polukruj.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy troszke inaczej robie ale fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażka1

    też piekę taka babkę, czasami zamiast kakao dodaje kisiel lub sok z cytryny.
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Babki są smaczne ,ja lubię do herbaty
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacyjna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię babeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !