Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 15 dkg
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
ziemniaki 4 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 1/2 główka
smalec 2 łyżki
kminek 1/2 łyżeczki
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z grzybami

Kaszę przelać wrzatkiem i osączyć. Rozgrzać smalec, wsypać do niego kaszę, lekko poddusić. Zalać ponad litrem osolonej wody, gotować do miękkości. Grzyby zalej przegotowaną wodą, odstaw na pół godziny. Cebulę i czosnek pokroić w krążki. Ziemniaki, seler, pietruszkę i marchew pokroić w kostkę, dodać do kaszy. Krótko podgrzać, dodać cebulę i pokrojone w paski grzyby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak