Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki bolognese z cukinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 500 g
pomidory 1 kg
cebula 1 szt
marchew 1 szt
seler 0,5 szt
cukinia 1 szt
czosnek 4 ząbki
żółty ser starty 4 łyżki
sól
rozmaryn
tymianek
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki bolognese z cukinią

Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki. Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekany czosnek. Marchewkę, seler oraz cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, dodaj do czosnku, podsmaż razem. Włóż pokrojoną cukinię i pomidory i duś na małym ogniu ok. 15 minut. Wymieszaj z posiekanymi ziołami. Rurki ugotuj al dente i odcedź. Na patelni połącz z sosem, wymieszaj. Przełóż na talerze, posyp startm serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak