Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna pierś kurczaka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża 1 szt
sól, pieprz
czosnek
cytryna
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna pierś kurczaka

Pierś z kurczaka pokroić na kawałki kilkucentymetrowe (jak na zdjęciu). Umyć, osuszyć. Następnie do miski wlać kilka łyżek oliwy, wycisnąć 2 ząbki czosnku, dodać sól, pieprz i paprykę słodką. Zalać taką marynatą kurczaka na pół godziny i następnie smażyć na patelni. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 02.07.2012 16:21
super
IlonaAlbertos 25.03.2011 00:24
Aż chce się zjeść :)
IKrakowianka 16.01.2011 16:22
Bardzo smaczne!
Iwusia 15.01.2011 01:28
Lubię ostro :)
Goya 13.01.2011 23:42
mmmmmmmmm
Nina7 13.01.2011 20:57
Super pomysł na kurczaka
Monika193
Monika193 12.01.2011 21:52
smaczna
Agnieszka_B 12.01.2011 14:25
tak przyrządzona pierś z kurczaka idealnie nadawałaby się do sałatki
Misiek1 11.01.2011 14:33
wygląda rewelacyjnie i pewnie znakomicie smakuje
Bartolomeo 11.01.2011 08:21
extra
rosik93 10.01.2011 23:27
ostro..!:)
Kate131 10.01.2011 21:44
lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak