Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapustka z rodzynkami na słodko

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5-2 kg
cebula biała 2 szt
podgrzybki 7-8 szt
rodzynki 1/3 szklanki
só,lpieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapustka z rodzynkami na słodko

Kapustę zalać wrzątkiem i odcisnąć. Kapustę gotować w garnku do miękkiego z listkiem laurowym i. Grzyby namoczyć i ugotować. Cebule pokroić, zeszklić na oliwie. Połączyć grzyby i kapustę i cebulę, dusić razem 20 minut. Następnie dodać namoczone wcześniej w wodzie rodzynki, które trzeba osuszyć z wody i dusić razem z kapustą jeszcze kilkanaście minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 25.12.2011 18:52
fajne
bami 03.11.2011 18:37
Ciekawe połączenie z rodzynkami :)
wolochski 30.01.2011 22:49
super
Anna169Hosz 12.01.2011 16:22
Z rodzynkami jeszcze nie robiłam.
rosik93 10.01.2011 23:27
nigdy nie próbowałem
Kate131 10.01.2011 21:44
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak