Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FILET FASZEROWANY GRZYBAMI I OGÓRKIEM

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
filet z kurczaka 2 sztuki
sól do smaku
ogórek kiszony 3 sztuki
jajko 1
olej do smażenia
Kucharek przyprawa uniwersalna szczypta
grzyby 23-30 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: FILET FASZEROWANY GRZYBAMI I OGÓRKIEM

Fileta myjemy, tłuczemy na kotlety. Pieczarki myjemy, kroimy i smażymy, dodajemy wcześniej obraną i pokrojoną cebulę, doprawiamy pieprzem, solą. Warzywa dusimy. Ogórki kroimy, tak jak na frytki. Na potłuczone mięso nakładamy podduszone pieczarki z cebulą, na wierzch kawałki ogórka. Ściśle zawijamy kotlety na kształt gęsiego jajka. Roztrzepujemy jajko, dodajemy do niego szczyptę kucharka, namaczamy w jajku kotlety, następnie obtaczamy je w bułce. Podsmażamy na oleju, dusimy. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 13.10.2012 07:59
pychotka ten filecik :)
Allice 02.04.2011 11:51
pycha!
aga130982 23.03.2011 10:23
mniam
IKrakowianka 22.01.2011 17:28
Takie faszerowane filety są pycha!
Margo1 17.01.2011 12:27
przepysznie brzmi
MAR3STA 13.01.2011 18:19
przecudnie wyglądają;)
misia53 12.01.2011 20:20
i dla mnie też
pawel6 11.01.2011 12:47
coś w sam raz dla mnie
alaaa 11.01.2011 10:13
smacznie wyglądają takie złociutkie
Kate131 11.01.2011 07:03
musi byc pyszne
accee 10.01.2011 22:46
Zdjęcia 1 liga

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak