Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
ciasto francuskie 1 opakowanie
żółty ser 2 plastry
jaja 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w cieście francuskim

Fileta umyć, przekroić w poprzek na pół, rozbić lekko tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Płat ciasta francuskiego podzielić na pół, na każdej połówce wzdłuż dłuższych boków zrobić po około 6 nacięć w odstępach 2 cm, pośrodku położyć filety i przykryć żółtym serem, zapleść ciasto. Wierzch posmarować rozmąconym jajem, piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 26.01.2011 08:20
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak