Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udka ze śliwką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 1,5 kg
suszone śliwki kalifornijskie 1 szklanka
olej rzepakowy 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka ze śliwką

Pałki nacieramy przyprawą i odstawiamy na 2 godziny. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy śliwki i olej i przykrywamy naczynie. zapiekamy w temperaturze 180 C około 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 24.05.2011 09:20
dziękuję :)
Sarenka 23.05.2011 17:33
Ciekawe :)
ZEWA 10.04.2011 09:40
pyszne
Jaheira11 07.02.2011 18:29
ze śliwką nie próbowałam, więc na pewno się skuszę :)
Jolanta40 05.02.2011 11:26
znam też wersję ze śliwkami i cebulką, ale moje dzieci nie przepadają za cebulą
Koper 05.02.2011 06:26
Sliwki nadają bardzo ciekwy smak potrawie
polly66 04.02.2011 10:48
zbieram się żeby zrobić i zebrać nie mogę:P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak