Sposób przygotowania

mięso umyć i pokroić na 12 plastrów, oprószyć je solą i pieprzem, przykryć plastrem boczku (boczek również pokroić na 12 plastrów), zawinąć i spiąć wykałaczką. roladki posypać rozmarynem i smażyć z obu stron, aż boczek się zarumieni, przełożyć je do naczynia żaroodpornego. Cebulę obrać i pokroić w krążki, zeszklić, wsypać przekrojone na pół winogrona, mieszając dusimy je chwilę, wlać bulion i śmietanę, przyprawić solą i pieprzem, doprowadzić do wrzenia, zalać roladki. piec 15 minut w temperaturze 175 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !