Sposób przygotowania

Gruszki obrać,przekroić na połóki,usunąć nasiona , skropić sokiem z cytryny,po gniazdach nasiennych w miejsca włożyć rodzynki ,.Owoce ułożyć na ciescie francuskim,ostym nożem okroić ciasto wokół każdej gruszki ,pozostawiając brzeg szer 1 cm.Z resztek ciasta wykroić wąskie paski ,wolny brzeg ciasta wokół gruszek posmarować żółtkiem,nałożć paski ciasta,docisnąć.Cukier rozpuścić w roztopionym masle,posmarować nim gruszki.W naciecia gruszek włożyć płatki migdałowe.Piec około 30 min.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !