Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy w kremie migdałowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 szt
cukier puder 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
migdały 5 dag
cukier puder 10 dag
śmietana kremowa 30% lub 36% 1\\2 szkl
kawa 1 (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy w kremie migdałowym

Mąkę ziemniaczaną zmieszać z cukrem pudrem i kawą. Ubić białka na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania, dodać mieszankę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, łyżeczką kłaść małe porcje piany, zachowują odstępy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 150 st. C, po 15 minutach zmniejszyć do 130 st. C i suszyć 4 godziny przy uchylonych drzwiczkach.
Krem: migdały zalać wrzątkiem, obrać, osuszyć, zemleć w maszynce do orzechów. Zmielone migdały wymieszać z cukrem pudrem, oziębioną kremówkę ubić na sztywno i połączyć z migdałami.
Osuszone bez smarować kremem, łączyć w pary.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak