Sposób przygotowania

Mąkę ziemniaczaną zmieszać z cukrem pudrem i kawą. Ubić białka na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania, dodać mieszankę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, łyżeczką kłaść małe porcje piany, zachowują odstępy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 150 st. C, po 15 minutach zmniejszyć do 130 st. C i suszyć 4 godziny przy uchylonych drzwiczkach.
Krem: migdały zalać wrzątkiem, obrać, osuszyć, zemleć w maszynce do orzechów. Zmielone migdały wymieszać z cukrem pudrem, oziębioną kremówkę ubić na sztywno i połączyć z migdałami.
Osuszone bez smarować kremem, łączyć w pary.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !