Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe tymbaliki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica sopocka 100 gram
czarne oliwki 16 sztuk
bulion warzywny 600 ml
cukier 0,5 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat
ocet 1 łyżka
papryka marynowana 4 kawałki
jajka przepiórcze 8-12 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe tymbaliki

Polędwicę i paprykę pokrój na małe kawałki. Jajka ugotuj, obierz ostrożnie i wystudź, zanim przekroisz je na połówki, oliwki pokrój w plasterki. Bulion podgrzej, wymieszaj z żelatyną, przypraw solą, pieprzem, octem i cukrem, przestudź.
Składniki ułóż w filiżankach lub małych miseczkach. Najpierw, na dnie, polędwicę, potem kolejno: paprykę, jajka, zioła i oliwki. Składniki zalej galaretą, wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Podawaj z chrzanem, kawałkami cytryny lub z octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 23.12.2011 13:12
nazwa świetna
Anna138 26.07.2011 21:33
Musi być pyszne
RenataZ-et 18.12.2010 11:01
Musi efektownie wyglądać.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak