Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja śnieżne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mleko 3/4 litra
cukier puder 20 dkg
wanilia 1/2 laski

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja śnieżne

Zagotować mleko z wanilią i 10 dkg cukru. Białka ubi na sztywno. Łyżką nakładać pianę z białek i kłaść na gotujące się mleko, po minucie wyjąć. Żółtka wymieszać z resztą cukrui ubujać, dodać ciepłe mleko, które pozostało z gotowania. Przelać masę do rondla i podgrzewać w kąpieli wodnej, aż krem zgęstnieje, potem ostudzić. Zalać nim białka ułożone w salaterce. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 19.07.2011 14:14
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak