Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Bulion grzybowy 2 kostki
cebula 1 szt
masło 3 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka
śmietana 10 dag
ziemniaki 10 dag
pieczarki 15 dag
serek topiony 1 szt
pęczek natki pietruszki 1/2 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: krem pieczarkowy

Ziemniaki, cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w kostkę, zalewamy wszystko około 2 litrami wody, dodać kostki grzybowe, masło, mąkę ziemniaczaną rozmieszaną z 1/2 szklanki zimnej wody i doprowadzić do wrzenia. Przyprawić sola i pieprzem. Natkę pietruszki drobno posiekać, wsypać do wywaru, dodać śmietanę i serek topiony, wszystko zmiksować i jeszcze raz zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 28.11.2011 14:00
super
Roman5 25.01.2011 06:26
robie cos podobnego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak