Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowy żurek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka 1/2 kg
żur 1/2 litra
czosnek 1 główka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
gęsta śmietana 1 kubek

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy żurek

Łopatkę zalać wodą i gotować do miękkości. W połowie gotowania dodać czosnek. Kiedy będzie miękka, zalać żurem i doprawić. Podawać z ziemniakami. Ozdobić kleksem śmietany lub rozmiesząć w nim śmietanę. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 27.04.2012 12:35
super
Iwona51
Iwona51 04.04.2011 13:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak