Sposób przygotowania

Ciasto zagnieść, podzielić na połowę i rozłożyć na 2 blachy. Następnie posmarować dżemem lub marmoladą. Z 5 białek ubić pianę. Jedną i pół łyżeczki i jedną łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Rozłożyć pianę na dżem i przykryć orzechami. Orzechy lekko rozkruszyć ( 1 duża paczka orzechów ziemnych lub włoskich). Krem taki jak do Karpatki lub z połową szklanki mleka wymieszać z 2 łyżkami mąki pszennej i 2 łyżkami mąki ziemnaiczanej, wlać do gotującego się mleka. Zagotować. Ostudzić, dodać 1 kostkę masła i olejek śmietankowy.

1ciasto
2dżem
3piana
4orzechy
5masa

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !