Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada jabłkowa

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 60 dkg
cukier waniliowy 1 szt
budyń waniliowy 1 szt
so k z cytryny 1 szt
jajko 5 szt
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada jabłkowa

Jabłka obrać ,drobno pokoić ,dodać cukier ,dusić do miękkości ,budyn rozpuścić w 200 ml wody ,dodać do jabłek ,mieszając zagotować ,wlać sok z cytryny ,ciasto biszkoptowe zmiksować z jajkami ,połowe ciasta wyłożyć na blachę ,piec około 10 min,ciasto wyłożyć na deskę posypaną cukrem pudrem,posmarować połowę masy jabłkowej ,zawinąc w roladę ,tak samo postąpić z dugą częscia ciasta ,rolady posypać cukrem pudem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 29.09.2011 10:35
Pyszna rolada :)
iga2 10.01.2011 21:39
smaczna
MAŁGORZATA108 10.01.2011 21:15
Rozkosz dla podniebienia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak