Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonez domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 250 g
sok z 1/2 cytryny
żółtko jajek 2 szt
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez domowy

Żółtka włożyć do miski, posolić, dodać kilka kropel soku z cytryny i ucierać trzepaczką. Początkowo dodawać oliwę po kropli, a gdy masa zacznie gęstnieć, wprowadzać oliwę cienką strużką, aż do końca ucierania, dodając po trochu soku z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 29.12.2011 18:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak