Sposób przygotowania

Krem
masło roślinne 375 gram
cukier puder 1 szklanka
śmietana gęsta 22% 300 gram
sok z cytryny

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszać, na końcu dodać olej wymieszany z wodą.

Naszykować 2 blaszki o wymiarach11x40 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tarta.
Połowę białego ciasta wlać do pierwszej blaszki, do drugiej połowy wsypać 2 płaskie łyżki ciemnego kakao i dobrze wymieszać, przelać do drugiej blaszki.

Piekarnik rozgrzać na 180ºC i piec około 45-50 min do suchego patyczka.
Ciasto wystudzić, pokroić w kromeczki jak chleb, każdy kawałek smarować kremem, raz ciemny raz jasny, wierzch cienko posmarować pozostałym kremem i udekorować czekoladą w proszku lub wg uznania.

Krem:
Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem, następnie dodawać po łyżce gęstej śmietany, dalej ucierać aż krem będzie puszysty. (uwaga, składniki powinny być o tej samej temperaturze, bo mogą się zważyć)
Ciasto odstawić na 3 godziny do lodówki, kroimy z ukosa

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    wczoraj pierwszy raz go jadłam-pyyyyycha!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    wczoraj pierwszy raz go jadłam-pyyyyycha!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    wczoraj pierwszy raz go jadłam-pyyyyycha!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    lubie to ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    lubie to ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !