Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z wody

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
wywar jarzynowy 1 i 1/4 l
sandacz 1 kg
sól
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z wody

Sprawionego i posolonego sandacza ułożyć w rondlu, zalać wywarem. Po zagotowaniu wody powoli dogotować. Gdy płetwy łatwo się oddzielają, szybko wyjąć rybę z wywaru i ułożyć na półmisku grzbietem do góry. Rybę podawać na gorąco, polewając stopionym masłem, i posypać pokrojoną natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak