Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 40 dkg
goździi 4 sztuki
woda 200 ml
sok z cytryny 1 łyżeczka
białe wino 2 szklanki
cynamon 1 kawałek
mąka kukurydziana 2 łyżki
curry 1 łyżeczka
śmietana kremówka 250 ml
cukier 3 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z jabłek

Skórki z jabłek, goździki i cynamon dusić 30 minut na wolnym ogniu we wodzie. Jabłka skropić sokiem z cytryny. Wywar przecedzić. Dodać kawałki jabłek i wino. Dusić 30 minut. Wszystko zmiksować i dodac mąkę kukurydzianą i curry. Dodać śmietanę, cukier, masło i sól. Gotować aż zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 29.01.2012 03:06
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak