Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut duszony w soku pomarańczy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

halibut 1 kg
pomarańcza 1 sztuka
stopione masło 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
skórka pomarańczowa 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut duszony w soku pomarańczy

Rybę pokroić, oprószyć solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć rybę, polać masłem, zalać sokiem z pomarańczy, posypać skórką pomarańczową i zapiekać przez 1/2 godziny w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 25.06.2011 18:09
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak