Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z kurczaka z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt
pieczarki 25 dag
grzyby suszone 1 garść
sól
pieprz
margaryna do smażenia
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
masło 2-3 łyżki
grzyby 25 świeże lub mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z kurczaka z grzybami

Filety płuczemy, oczyszczamy i osuszamy. Nacinamy wzłuż w taki sposób by powstała kieszonka, Nacieramy z wszystkich stron solą i pieprzem.
Cebulkę kroimy drobniutko, pieczarki i grzyby na większe kawałki i wrzucamy na rozgrzane masło. Grzyby suszone moczymy kilkanaście minut, odcedzamy i także dodajemy do reszty grzybów. Smażymy.
Doprawiamy Kucharkiem i pieprzem.
Kieszonki z kurczaka wypełniamy grzybowym farszem, końce spinamy wykałaczkami. Smażymy na margarynie.
W trakcie smażenia możemy podlewać mięso wodą by powstał sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 15.10.2013 08:04
fajny przepis :-)
ankaryba 31.01.2012 22:51
super
zdzislawa2 15.10.2011 15:28
świetne
AgaS10 18.09.2011 07:26
świetne,nabrałam ochoty na grzyby:)
kotlet 30.06.2011 20:24
rewelacyjne
kanu83 14.06.2011 21:03
super
Elżbieta17 13.06.2011 19:15
Wyglądają apetycznie:)
jeta72 06.04.2011 21:01
Musi być pyszne;)
Gonia555 28.03.2011 18:08
smaczne
Grazyna0211 19.03.2011 09:53
pyszne
Sylwia88 14.02.2011 17:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak