Sposób przygotowania

Warzywa kroimy w kostkę, cebule i czosnek drobno siekamy.
wszystkie warzywa wrzucamy do rondelka i dusimy na oliwie przez kilka minut, dodajemy szczypte soli i od czasu do czasu mieszamy.
Podduszone warzywa zalewamy 1 litrem wrzątku, dodajemy ziemniaki i posiekaną bazylię gotujemy do miękkości.
Do ugotowanej zupy dodajemy posiekaną natkę pietruszki, pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę oraz masło, doprawiamy solą i pieprzem.
Do talerzy rozlewamy zupę, następnie posypujemy ją parmezanem.
Idealnie smakuje z chrupiącymi tostami

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Świetne składniki, z której wychodzi super zupa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Najs
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !