MaxxiMUM możliwości!

Sposób przygotowania

obraną i pokrojoną włoszczyznę oraz cebulę , dusimy na oleju słonecznikowym około 5 minut, zalewamy wrzątkiem
( ok 1 - 1,5 litra), gotujemy do miękkości,
ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach, poddusić na 1 łyżce oleju.
Wywar z warzyw odcedzamy, \"czystym\" zalewamy ogórki, dodajemy sól i pieprz do smaku.
Mąke przesiewamy, łączymy z odrobiną wody, mieszamy aż uzyskamy jednolitą konsystencje i wlewamy do zupy. Gotujemy 5 minut, zaprawiamy śmietaną i pieprzem, dodajemy pietruszkę,

Z mąki, jaja i niewielkiej ilości wody, przygotowujemy ciasto, wrzucamy je na wrzątek i chwile gotujemy.
Podajemy na talerzu zalane zupą

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !