Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ogórkowa z kluseczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 50 dkg
pietruszka 1 szt
marchewka 2 szt
cebula 2 szt
por 1 szt
mąka 1/3 szklanki
śmietana 1 szklanka
mąka 10 dkg
jajko 1 szt
olej słonecznikowy 2 łyzki
natka pietruszki 1/2 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ogórkowa z kluseczkami

obraną i pokrojoną włoszczyznę oraz cebulę , dusimy na oleju słonecznikowym około 5 minut, zalewamy wrzątkiem
( ok 1 - 1,5 litra), gotujemy do miękkości,
ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach, poddusić na 1 łyżce oleju.
Wywar z warzyw odcedzamy, \"czystym\" zalewamy ogórki, dodajemy sól i pieprz do smaku.
Mąke przesiewamy, łączymy z odrobiną wody, mieszamy aż uzyskamy jednolitą konsystencje i wlewamy do zupy. Gotujemy 5 minut, zaprawiamy śmietaną i pieprzem, dodajemy pietruszkę,

Z mąki, jaja i niewielkiej ilości wody, przygotowujemy ciasto, wrzucamy je na wrzątek i chwile gotujemy.
Podajemy na talerzu zalane zupą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 13.11.2011 23:33
rewelacyjna zupka
monika154 02.04.2011 19:00
uwielbiam
accee 09.02.2011 00:00
EXTRA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak