Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w sosie pietruszkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczek natki pietruszki 1 szt
bulion warzywny 750 ml
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
mleko 300ml
gotowa zasmażka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w sosie pietruszkowym

Filety umyć, pokroić w mniejsze kawałki. z łodyżek pietruszki odrywamy listki, które gotujemy razem z bulionem około 10 minut, dodać filety i gotować kolejne 6 minut. przecedzić. Cebulę obrać i drobno posiekać, podsmażyć na maśle, wlać 300ml wywaru i mleko, doprowadzić do wrzenia, dodać zasmażkę, wymieszać i gotować przez minutę, przyprawić solą i pieprzem, wsypać posiekane listki natki pietruszki. sosem polać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 25.01.2011 06:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak