Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ANIOŁEK

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 1/2 szkl
cukier 1/2 szl
mąka ziemniaczana 1 łyzka
mąka pszenna 50 dag
margaryna 10 dag
amoniak 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier wanilinowy 2 szt
śmietana 1 szkl
mleko 3 szkl
cukier 1 szkl
margaryna 1 szt
Krem: 3 szt
jajko 3 szt
Ciasto: 2 szt
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ANIOŁEK

Jajka , cukier, śmietanę i mąkę ziemniaczana ubić mikserem, margarynę posiekać nożem razem z mąką pszenną wymieszana z amoniakiem , połączyć ze zmiksowaną masą.
Z ciasta upiec 4 cienkie placki.
Jajka zmiksować ze śmietaną, mąką i cukrem waniliowym. Zagotować mleko z cukrem i margaryną, mieszając dodawać stopniowo zmiksowane jajka. Gorącą masą przełożyć placki i i posmarować wierzch, schłodzić i wstawić do lodówki, można udekorować tężejącą galaretką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak