Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto krakersowe z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 opakowania
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 2 łyżeczki
mleko 5 szkl
mąka 1 szkl
masło 1 kostka
żółtko jajek 3 szt
budyń waniliowy 1 szt
brzoskwinie 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto krakersowe z brzoskwiniami

4 szklanki mleka zagotować z cukrem, masłem i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko wymieszać z budyniem, mąką oraz żółtkami i wlać powoli zagotowane mleko, gotować cały czas mieszając, żeby nie było grudek. blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej połowę krakersów i wylać połowę gorącego kremu. Brzoskwinie osączyć, pokroić na mniejsze części, ułożyć na kremie, przykryć drugą częścią kremu, na wierzch położyć krakersy, dobrze schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 24.01.2011 06:21
sama slodycz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak