Sposób przygotowania

Żóltka oddzielić od białek i ubić z 3 łyżkami wrzątku, 15 dag cukru i cukrem waniliowym. Mąkę, proszek do pieczenia i rozpuszczone masło dodać do masy jajecznej. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem i piec 15 minut w 200 stopniach. Na placek położyć porzeczki. Białką ubić z resztą cukru i szczyptą soli na sztywno, dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Posmarować tym ciasto i ponownie zapiec.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    swietne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Smakowity :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !