Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek z bezą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
cukier 35 dag
jaja 3 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 15 dag
cukier waniliowy 1 łyżka
porzeczki 50 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: placek z bezą

Żóltka oddzielić od białek i ubić z 3 łyżkami wrzątku, 15 dag cukru i cukrem waniliowym. Mąkę, proszek do pieczenia i rozpuszczone masło dodać do masy jajecznej. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem i piec 15 minut w 200 stopniach. Na placek położyć porzeczki. Białką ubić z resztą cukru i szczyptą soli na sztywno, dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Posmarować tym ciasto i ponownie zapiec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 13.05.2012 11:43
Smakowity :)
Kate131 03.02.2012 10:08
dobry
iknkirke 13.12.2011 19:26
super
Roman5 24.01.2011 06:22
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak