Sposób przygotowania

mąkę wymieszać z cukrem, dodać schłodzone masło i posiekać, dodać śmietanę i żółtko i wyrobić ciasto, wstawić je na 40 minut do lodówki. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na plastry, skropić sokiem z cytryny wymieszanym z łyżką wodą. Ciasto rozwałkować na okrągły placek, wyłożyć nim dno i boki natłuszczonej formy, ciasto posmarować dżemem, ułożyć kawałki jabłek, posypać je cynamonem i bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec 25 minut, na koniec ciasto posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !